پنج استراتژی برای بهبود ارتباط والدین و فرزند

ارتباط موثر والدین و فرزندان

ارتباط موثر والدین و فرزندان، در قلب یک رابطه سالم است. این امر به ویژه در مورد روابط بین والدین و فرزندان صدق می کند. یک کودک می خواهد با هر یک از والدین خود ارتباط گرم و محبت آمیزی داشته باشد. توانایی برقراری ارتباط موثر اعضای خانواده با یکدیگر می تواند به تحقق این امر کمک کند. با این حال،در یک رویداد دردناک خانوادگی مثل طلاق، این ارتباط ممکن است ضعیف یا قطع شود. پنج استراتژی برای بهبود ارتباط والدین و فرزند هست تا یاد بگیرید رابطه قوی با هر یک از فرزندانتانداشته باشید.

1-نحوه ارتباط موثر فرزندتان را بشناسید

برخی از بچه ها دوست دارند در مورد هر چیزی چت کنند، در حالی که بچه های دیگر تمایل دارند که محتاط تر باشند. چه کودک شما باز باشد و چه ساکت، مهم این است که احساس کند می تواند برای هر کاری به عنوان والدینش نزد شما بیاید. آشنایی با روشی که فرزندتان از طریق آن ارتباط برقرار می کند ضروری است. چون به شما کمک کند تا بفهمید که چگونه می توانید با او ارتباط موثر برقرار کنید. شاید بگویید صحبت کردن واقعاً مورد علاقه فرزندتان نیست. امابا وقت گذراندن آرام با هم او را تشویق می کنید تا در مواقع لزوم با شما صحبت کند.

ارتباط موثر والدین و فرزندان

2-از سخنرانی اجتناب کنید تا ارتباط قطع نشود

به عنوان یک والد، احتمالاً با لحظاتی روبرو خواهید شد که باید مطمئن شوید که فرزندتان به حرف های شما گوش می دهد و می فهمد. در ارتباط موثر، سخنرانی و نق زدن به شما کمکی نمی کند. اگر احساس می کنید در یک مکالمه به دیوار برخورد کرده اید، کمی آن را کنار بگذارید. به این فکر کنید که واقعاً می‌خواهید فرزندتان چه چیزی را بفهمد و چگونه فرزندتان دفعه بعد که صحبت می‌کنید به بهترین وجه حرف شما را می‌شنود.

ارتباط موثر والدین و فرزندان

3- برای ارتباط موثر، اول “گوش کن”

شنونده فعال بودن در هنگام صحبت با کودک مهارت مهمی برای تمرین است. برای تقویت ارتباط موثر والدین و فرزندان، در طول مکالمات خود به آنها توجه کامل داشته باشید و به آنها نشان دهید که به آنچه آنها می گویند علاقه مند هستید.  تماس چشمی برقرار کنید و  چیزهای حواس پرت کننده، مانند تلفن همراه، را کنار بگذارید.

برای حفظ ارتباط موثر، وقتی نوبت شماست که صحبت کنید، متفکرانه پاسخ دهید. بعداً، ممکن است بخشی از مکالمه خود را تکرار کنید تا  فرزندتان متوجه شود که حرف هایش را به خاطر می آورید. همچنین بسیار مهم است که به هر چیزی که فرزندتان می گوید و می تواند برای شما به عنوان والدین او نگران کننده باشد گوش دهید. شاید وقتی در مورد احساسات خود صحبت می کنند،مستقیماً اشاره به احساس خود نکنند. اما حتی اگر اینطور باشند، چیزهایی که می گویند می تواند به شما بینشی نسبت به آنچه واقعاً احساس می کنند بدهد.

مقاله مدیریت اضطراب کودکان و نوجوانان را هم مطالعه کنید

4- داستان های مثبت بگویید

کودکان عاشق داستان هستند. اما داستان هایی در مورد والدینشان می تواند ارتباط موثر والدین و فرزندان را تقویت کند. به‌عنوان والدین آن‌ها، باید آزادانه داستان‌هایی را با فرزندتان به اشتراک بگذارید، اما فقط داستان‌هایی را به اشتراک بگذارید که هدف مثبتی داشته باشند. داستان ها را به گونه ای با فرزندتان به اشتراک نگذارید که ممکن است برداشت منفی شود. این ممکن است شامل داستان های نامناسب در مورد پدر و مادر یا سایر بزرگسالان زندگی فرزند شما باشد. قبل از تعریف هر داستانی، سن و سطح بلوغ او را در نظر بگیرید تا مطمئن شوید که منظور آن را به درستی درک می کند.

5- هر روز زمانی برای صحبت و تقویت ارتباط با فرزندتان پیدا کنید

شاید بگویید برنامه شما فشرده است؟ فرزندانتان هم ممکن است همینطور باشد. با وجود مدرسه، تکالیف، برنامه های فوق برنامه، دوستان و کارهای بعد از مدرسه، ممکن است برای فرزندانتان سخت باشد که برای هر چیزی خارج از برنامه خود وقت بگذارند. ولی برای حفظ ارتباط موثر با فرزندان، همیشه باید هر روز زمان کمی به یکدیگر اختصاص دادن دهید. به عنوان یک پدر و مادر، در لحظات به ظاهر پیش پا افتاده ای که همراه فرزندتان هستید، با آنها صحبت کنید.  ممکن است این فرصت، هنگام رانندگی به سمت کلاس های موسیقی، خوردن یک صبحانه سریع قبل از کار و مدرسه، سر میز شام یا حتی درست قبل از خواب باشد. فقط چند دقیقه می تواند تفاوت بزرگی برای بهبود ارتباط والدین و فرزند ایجاد کند.

 برای تقویت راه های ارتباطی که اکنون با فرزندان خود دارید وقت بگذارید. این کار می تواند به شما در بهبود روابط کلی شما کمک کند. در حالی که عادات ارتباطی شما با فرزندتان با بزرگ شدن تکامل می‌یابد، تمرین این مهارت‌های ارتباطی از پایه و اساس رابطه سالم شما در آینده حمایت می‌کند.

مقاله بازی راه حلی موثر برای حل مشکلات کودکان در خانه را هم مطالعه کنید

مقاله اصلی :

Five Strategies to Improve Parent-Child Communication

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید