آموزش مراقبت های جنسی

آموزش مراقبت های جنسی

مراقبت های جنسی، چرا و چگونه ؟

اگر بدانیم بسیاری از فریادهای نا شنیده ی دختران که در زیر پوست شهرها مخفی شده ­اند. بعضاً حاصل فریادهای شنیده نشده­ ی پسرانی است که مانند یک بمب اتم در قلب شهرها جای گرفته­ اند. و با هر بار انفجار، نه تنها وجودخودشان را متلاشی می­ کنند بلکه، یک جامعه و کشوری را منهدم می­ سازند.  شاید به همان اندازه که تربیت کودک برایمان مهم است به آموزش مسایل جنسی به کودکان نیز، اهمیت می دادیم.

مشکلات روحی و روانی که برای کودکان مورد تعرض جنسی قرار گرفته پیش می آید فقط به دوران کودکی آنها ختم نمی شود.

بدترین بخش این اتفاق، عوارضی است که تا دوران بزرگسالی در فرد می ماند. و او را تبدیل به بیماری خطرناک می کند که چون هیچ علایم بیرونی ندارد، تشخیص آنها از افراد سالم بسیار سخت می باشد.

از این رو، درمان کودک در این دوران بسیار حایز اهمیت می باشد. خانواده هایی که با مخفی کردن این اتفاق به گمان خودشان از حیثیت و آبروی کودک محافظت می کنند، باید بدانند با این کار نه تنها به فرزند خود آسیب می زنند بلکه ممکن است باعث اتفاقات بسیار بدی در آینده برای او و  کودکان دیگر شوند.

متعرضان جنسی به کودکان، چه کسانی هستند؟

کارشناسان معتقدند، تعرض جنسي به كودكان نابالغ، عموما از سوي دو گروه از افراد اتفاق می افتد.

گروه اول افراد مبتلا به پِارافيليا و پدو فیلیا

افراد مبتلا به پارافيليا و پدو فیلیا،  افرادی هستند که تمايلات جنسی نا متعارف دارند و در هر دو گروه با کمی تفاوت گرایش به رابطه جنسي با كودكان “نابالغ” دیده می شود . این بیماری در آقايان بیشتر  شايع است. اما بدان معنا نيست كه در خانم ها وجود ندارد.

گروه دوم متعرضان جنسي غير پارافيليك

گروه دوم افرادی هستند که به خاطر تمايلات جنسي شديد،بيماري­ هاي رواني، مصرف دایمی الكل و مواد مخدر، کودکان را مورد آزار قرار می دهند. در این میان تعدادی از قربانیان تعرض های جنسی در کودکی نیز دیده شده اند. و این خود هشداری است برای خانواده هایی که کودک آزار دیده دارند و باید برای درمان او اقدامات لازم انجام دهند.

مشکلات و انحرافات جنسی و کلیه نکات مهمی که باید درباره تربیت و مراقبت جنسی کودک بدانید را در دوره جامع تربیت جنسی با عنوان “ رازهایی که باید گفت ” ارایه داده ایم

آگاه باشیم که هركسي، چه مرد و چه زن، با هر نژاد، باور مذهبي و هر جايگاه اجتماعي و شغلي، مي تواند براي فرزندان ما آسيب جنسي ايجاد كند. به همین دلیل هيچ گاه از روي ظاهر افراد در مورد سلامت روانی آنها قضاوت نكنيد.

محققان بر این باورند که سي درصد از کودکان، توسط اعضاي خانواده و فاميل نزديك، شصت درصد توسط دوستان و آشنايان. (مثل معلم، سرايدار، همسايه، مربي و پرستار و راننده) و ده درصد مابقي توسط افراد كاملا ً غريبه، مورد سواستفاده جنسي قرار مي گيرند. حال چه باید بکنیم؟

آموزش مراقبت های جنسی
آموزش مراقبت های جنسی

آیا باید کودکمان را در خانه حبس کرده و هیچ کجا نرویم و با هیچ کسی معاشرت نداشته باشیم؟

و یا یک راه بهتر انتخاب کنیم؟ مثلاً آموزش مراقبت های جنسی . به کودکانمان هم آموزش دهیم که چگونه از خود و بدنشان مراقبت کنند؟!

من  آموزش دیدن و آموزش دادن را انتخاب کردم و نتایج آن را اکنون که فرزندم در سن نوجوانی به سر می برد  با افتخار برای همه بازگو می کنم. به شما هم پیشنهاد می کنم از مسیر آموزش دور نشوید.

من به شما قول می دهم هر آنچه  از این مسیر  بدانم با شما به اشتراک  بگذارم و تنها از شما یک قول می خواهم، برای آموزش خود و فرزندانتان وقت بگذارید.

آموزش هايی كه بايد جدي بگیریم:

آموزش اول مراقبت های جنسی : شناخت عضو خصوصی

در فرایند مراقبت های جنسی، بایداز سه سالگي با شعر، قصه و بازی به کودک آموزش دهیم. كه فقط خودش، مادر و مادر بزرگ  اجازه دارند عضو خصوصی او را ببینند. پزشک هم وقتی مادر یا پدر کنار آنها هستند اجازه دارد عضو خصوصی او را ببیند. و یا دست بزند و هیچ کس دیگری نباید آن را دیده و یا به آن دست بزند و حتی نباید درباره آن صحبت کند. کودک هم حق ندارد عضو خصوصی کسی را دیده و یا به آن دست بزند.

در این خصوص کتاب های خوبی در قالب داستان و شعر نوشته شده است که با یک جستجوی ساده در اینترنت می توانید آنها را پیدا کرده و تهیه نمایید.

آموزش دوم مراقبت های جنسی:  انواع لمس ها

باید سه نوع لمس را به کودک آموزش دهیم. ( در این خصوص انیمیشن پنج خطر ایمنی بدن ) که در انتهای مقاله گذاشته شده  را حتما ببینید.

الف :  لمس خوب یا بی خطر: در این نوع لمس بعضی از افراد به نشانه محبت و دوستی روی شانه هم می زنند، با هم دست می دهند و یا  کف دستهایشان را  برای ابراز خوشحالی به  هم می کوبند.

ب :  لمس بد یا کم خطر: در این نوع لمس افراد با عصبانیت با دست یا پا  به هم ضربه می زنند. که همان پرخاشگری و خشونت است که باید روش های کنترل خشم در این خصوص به کودک آموزش داده شود.

ج : لمس ” یواشکی ” یا پر خطر: کودک باید بداند که لمس پر خطر، لمس عضو خصوصی افراد است که دور از چشم مامان و بابا و در جایی که کسی نیست انجام می شود.

آموزش سوم :  به کودک تفاوت راز  “خوب ” و  “راز بد”  را با مثال های ساده آموزش دهیم.

اغلب افراد بیمار و متعرض از این سلاح برای ساکت کردن کودکان استفاده می کنند. آنها با گفتن این مطلب که این یک راز است و نباید به کسی بگویی و اگرنه چنین و چنان می شوی! و یا ترساندن و تهدید کودک،او را از بیان اتفاقی که برایش رخ داده  منع می کنند.

در بسیاری از موارد، همین ترس و سکوت کودک باعث تکرار تعرض ها و آسیب های بیشتر روحی و جسمی به کودک می شود.

راز خوب را  مثلاً یه این صورت به کودک می آموزیم :

وقتی می خواهیم برای پدر یا دوستانمان تولد بگیریم و آنها را یکباره خوشحال کنیم به آنها نمی گوییم و این یک راز خوب است. چون آن شخص بعد از اینکه راز را شنید خوشحال می شود و ما هم خوشحال می شویم. اما اگر رازی، باعث شد تا ما حالمان بد شود و غمگین و افسرده شدیم این یک راز بد است. و باید حتماً به مامان و بابا بگوییم.

اگر می خواهید کودک سورپرایز های شما را خراب نکند می توانید به او بگویید فقط راز تولد خود شما را نگوید. اما هر رازی را باید به شما بگوید. چون شاید راز بدی باشد و او نتواند تشخیص دهد.

نکته مهم: هرگز وقتی کودک شما درباره شخصی که شما هرگز  از او انتظار خطا  ندارید، اطلاعاتی می دهد، ار کنار آن بی تفاوت نگذرید. البته لازم نیست در همان ابتدا حرف او را باور کنید . اما نباید با او طوری صحبت کنید که دیگر جرات گفتن اتفاقات را به شما نداشته باشد.

در این مواقع در کمال خونسردی به حرف های  او گوش داده و اجازه دهید تا داستانش را به طور کامل برای شما تعریف کند. سپس با زیر نظر گرفتن رفتار فرد مشکوک و ارتباط او با کودکتان، مسئله را پی گیری کنید.

آموزش چهارم مراقبت های جنسی:  بازی و آموزش مراقبت از خود.

چند عروسک بچینید و یک عروسک را به عنوان فرد پر خطر به طرف عروسک دیگر ببرید. وقتی دست عروسک پر خطر به عضو خصوصی  عروسک دیگر خورد به جای عروسک فریاد زده و بلند بگویند ” نه”…نمی زارم به من دست بزنی …. می رم به مامانم می گم… و سریع عروسک معترض را از عروسک پر خطر دور کرده و به سمت خودتان بیاورید و با عروسک گفتگو کنید.

یک بار هم از خودش بخواهید تا این بازی را با عروسک ها انجام دهد. کودک باید در هر زمان نسبت به این موضوع آگاه و هوشیار باشد. و بداند در همه حال باید به سمت شما آمده و از شما کمک بخواهد.

آموزش پنجم مراقبت های جنسی: دوری از غریبه ها:

باید به کودکان آموزش دهید هیچگاه از غریبه ها  چیزی نگیرند. و هرگز برای گرفتن هدیه یا خوراکی، وارد خانه کسی نشوند. اگر هم شخصی به زور خواست تا آنها را با خود ببرید جیغ زده و فرار کنند. و خودشان را به یک خانم یا پلیس  برسانند.

فراموش نکنید فقط با آموزش است که می توانیم فرزندانمان را از خطرهای احتمالی محافظت کنیم.

#مراقب_کودکی_کودکمان_باشیم

آموزش تربیت جنسی به کودکان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید