بخشی از نظرات شرکت کنندگان در آموزش های حضوری
کارگاه ” اینه ات را پاک کن” در دو بخش، مطالب تئوری همراه با تمرین های عملی، ارایه گردید. در بخش آخر والدین و کودکان در باشگاه تندرستی مجموعه با هم بازی و ورزش کردند.
بخش اول کارگاه " آینه ات را پاک کن"
درباره بد خوابی و علت های آن توضیح داده شد و فرق وحشت شبانه و کابوس و دلایل آن مورد بررسی قرار گرفت. سپس با ارایه راهکارهای عملی آموزش داده شد که چگونه تا حد امکان این مشکل و گریه های شبانه کودک را کم و به تدریج ار بین ببریم.
بخش دوم کارگاه " اینه ات را پاک کن"
به این سئوال که پرسش اکثر والدین می باشد پاسخ داده شد که: آیا می توانیم برای تربیت کودک از تنبیه هم استفاده کنیم ؟ و در این باره کلی روش های صحیح تشویق و تنبیه آموزش داده و تمرین شد.
همچنین شرکت کنندگان آموختند که چگونه با استفاده از تکنیک آینه، تشویق مطلوب را از تشویق نا مطلوب تشخیص دهیم.
در انتها شرکت کنندگان، بهترین شیوه ی تربیت کودک که استفاده از همیاری خودش می باشد را با استفاده از تکنیک ” صابتی ” آموختند و در این خصوص چندین تمرین نیز انجام دادند
در بخش آخر کارگاه ” اینه ات را پاک کن” که هیجان انگیز ترین بخش کارگاه بود، پدران و بچه ها به جمع شرکت کنندگان پیوستند و در باشگاه سلامت همه با هم بازی و ورزش کردند و به طور عملی آموختند که بهترین شیوه ی برقراری ارتباط موثر با کودک بازی است.
و این نکته یاد آوری شد که ریشه ی اصلی اکثر بد رفتاری های کودک، نیاز به توجه والدین است که با یک ارتباط خوب، حل شدنی است.
نظرات شرکت کنندگان کارگاه Kids' Skills " مهارت آموزی به کودکان در 15 گام"
روش مهارت آموزی به کودکان Kids’ Skills با شیوه راه حل محور
این روش، یک رویکرد گام به گام در ارایه ی راه حل برای کمک به کودکان برای غلبه بر مشکلات عاطفی و رفتاری است که در دهه ۹۰ میلادی در فنلاند توسط یک تیم متشکل از روانپزشکان و معلمان آموزش ابتدایی، ارائه شد.
این شیوه برای اولین بار در ایران توسط ، دکتر بن فورمن که پایه گذار این رویکرد در جهان می باشند در یک کارگاه ۳۲ ساعته به گروهی از روانشناسان، مشاوران و مدرسان حوزه کودک و نوجوانان، آموزش داده شد و استاد اباذری یکی از دانش پژوهان این کارگاه می باشند.
درشیوه راه حل محور، والدین و مربیان بر روی مشکلات کودک تمرکز نمی کنند، آنها سعی می کنند تا از طریق آموزش مهارت و تمرکز بر توانمندی های کودک او را برای غلبه بر مشکلاتش، یاری دهند.
تغییر تمرکز از مشکلات به مهارت ها، تاثیرات و نتایج قابل توجهی دارد. این شیوه باعث ایجاد امیدواری و همکاری کودکان با والدین و مربیان آنها می شود و مهمتر این که، باعث می شود تغییرات نه تنها در کودکان، بلکه در کل شبکه اجتماعی اطراف کودک ایجاد شود.
ما در این کارگاه ابتدا با ۱۵ گام مهارت آموزی به کودکان آشنا می شویم و سپس به صورت عملی با تمرین نقش آفرینی ROLL PLAY پنج مشکل اساسی که اغلب کودکان با آن مواجه هستند را با شیوه ی مهارت آموزی به کودکان بررسی می کنیم تا بتوانیم مهارت هایی که کودکانمان برایحل مشکلاتشان نیاز دارند را کشف کنیم .
نظرات شرکت کنندگان کارگاه" مربی کودک خود باشید"
مربی کودک بودن، نیازمند دانش و رعایت اصولی است که با فراگرفتن آن می توانید مربی کودک خود باشید.
تکنیک هایی که در این کارگاه خواهید آموخت، به شما کمک می کند علاوه بر ایجاد ارتباط موثر تر با فرزند خود و یا کودکانی که در اطرافتان حضور دارند، بسیاری از مسایل و مشکلاتی که بین شما و سایر اعضای خانواده به وجود می آیند را مدیریت کنید. با دانستن خصوصیات یک مربی خوب و انجام تمرین های این کارگاه می توانید توانایی های خود را برای حل تعارض در خانواده افزایش دهید. همچنین ارتباط صمیمی تری با فرزندان و همسر خود ایجاد کنید تا خانواده ای شاد تر داشته باشید.
در این کارگاه چه چیزهایی گفته می شود؟
- مربی بودن یعنی چه و یک مربی خوب چه خصوصیاتی دارد؟
- مغزهای سه گانه چیست و چه نقشی در تربیت کودک دارد؟
- مدل فکری ( Mindset) چیست؟
- ما چطور الگویی برای بچه هایمان هستیم؟
- ارتباط موثر با کودک یعنی چه؟
- فرمول بختگ چیست؟
- هفت مسئله که اغلب والدین را نگران می کند